⌂← Havrani v Brně Nemůžete něco najít nebo máte nějaký dotaz? Kontakty.

1 447 308 ptáků na Kypru zmasakrováno během tohoto podzimu

Aktualizace: celkově za rok 2011 více než 2,8 milionu ptáků! Další z důvodů, proč ubývá ptáků i u nás.

Petice byla uzavřena

1.2.2012 byla předložena ministrovi vnitra petice s 16 677 podpisy z více než 150 zemí.

Stránka bude zachována jako archivní zpráva, případně i doplňována.

Podepište petici a pomozte tak ilegální lov zastavit

Kyperský partner mezinárodní organizace na ochranu ptáků BirdLife International nyní zveřejnil online počítadlo, které zaznamenává odhad počtu obětí ilegálního lovu ptáků během letošního podzimního tahu ptactva (www.birdlifecyprus.org). Počet ulovených ptáků je odhadován na základě terénních dat BirdLife Kypr z probíhajícího monitoringu loveckých aktivit metodou odchytu do sítí a na lep. První odhad je 89 225, což představuje počet ptáků zabitých mezi 1. – 11. zářím 2011. Odhad bude aktualizován každé pondělí až do konce října. BirdLife Kypr zveřejňuje na svých stránkách počet těchto ptačích obětí proto, aby upozornil na závažnost situace a jako výzvu k akci, která by tento masakr zastavila!

„Odhadujeme, že zatím bylo letos na Kypru pomocí sítí a lepu zabito 89 000 ptáků. Vzhledem k tomu, že podzim je u nás hlavní loveckou sezónou, jsme si jisti, že pokud nedojde k okamžitému zastavení tohoto nelegálního zabíjení ptáků, toto číslo se během následujících dvou měsíců ještě hodně zvýší “ říká Martin Hellicar, vedoucí kampaní BirdLife Kypr.

V červenci tohoto roku se v Larnace konala konference na téma ilegálního zabíjení ptáků, která byla zakončena naléhavou výzvou k přijetí vhodného opatření, které by ptačí masakr zastavilo. Nyní BirdLife Kypr požaduje, aby všechny kompetentní autority na všech úrovních proměnily svá slova v činy. Znovu vyzývá k rázném zákroku proti restauracím, které nabízejí ulovené ptáky, dále k cílenému potlačení velkých a organizovaných odchytových akcí a trvá na tvrdých trestech pro usvědčené lovce.

Důvodem ilegálního lovu stovek tisíců protahujících ptáků je velká poptávka po oficiálně zakázané delikatese zvané ambelopoulia, která se z ptáků připravuje. Lovci, používající metodu odchytu do sítí a na lep na tom vysoce profitují, zatímco ohrožují evropské přírodní dědictví. Podpisem petice kyperského partnera BirdLife Int., která je adresována kompetentním kyperským ministrům, pomůžete povzbudit politickou vůli toto bezhlavé zabíjení zastavit. Petici najdete zde.

Detaily o odhadu počtu ulovených ptáků a jeho metodice, společně s informacemi, proč je lov pomocí sítí a lepu tak závažnou ekologickou hrozbou můžete najít na webu BirdLife Kypr.

Autorem předchozího textu z 19.09.2011 je Česká společnost ornitologická a je šiřitelný pod licencí CC-BY-NC-SA (uveďte autora - neužívejte komerčně - zachovejte licenci). Původní článek je zde.

Orientační překlad textů z petice

Za pomoci Překladače Google. Některé části textu nejsou editovány.

Výzva k akci proti nelegálnímu odchytu ptáků na Kypru

Publikoval BirdLife Kypr 31. srpna 2011

Cíl: ministr spravedlnosti pan Loucas Louca a ministr vnitra pan Neoklis Sylikiotis

Region: Kypr

Webové stránky: http://www.birdlifecyprus.org/

Sign the petition = podepište petici (popis položek ve formuláři je na konci této stránky)

Pozadí (preambule):

Desítky tisíc migrujících ptáků jsou ilegálně poražených na Kypru každoročně ke krmení chuť na nelegální delikatesy "ambelopoulia". Lovců pomocí limesticks a mlhy sítě dělají obrovské zisky, zatímco v Evropě ohrožuje přírodního dědictví. Můžete pomoci generovat politickou vůli ukončit tuto nevybíravé zabíjení podpisem BirdLife Kypru petici příslušných ministrů.

Bird pastí na Kypru se koná již řadu let. Začalo to jako způsob, jak doplnit to, co bylo kdysi skromné ??rolnické stravy. To je už ne případ. Zachycení na Kypru se stala ve velkém měřítku, high-tech, lukrativní byznys provozován zločinci. Ptáků chycených se obvykle dodávají do restaurací, které jsou nezákonně se k nim - deset chycených ptáků by mohly být prodány do 80 eur. Příslušné orgány odhadují této nezákonné činnosti musí být v řádu 15 milionů eur ročně.

Bird zachycení je nezákonné pod Kypru a evropské legislativy. Lovci na Kypru použití mlhy sítě a limesticks, které jsou neselektivní metod odchytu. 122 druhů ptáků, které byly zaznamenány v pasti na sítě a limesticks, z nichž 58 druhů ptáků na seznamu ohrožených BirdLife International a / nebo EU směrnice o ptácích.

Navíc se uskuteční ve velkém měřítku. BirdLife Kypr (http://www.birdlifecyprus.org/) byla spuštěna systematické sledování programu odchytu, na Kypru od roku 2002 a odhaduje, že stovky tisíc ptáků zabitých za rok. Posledních 4 letech došlo k dramatickému nárůstu v zachycení na Kypru a naléhavě zapotřebí přijmout opatření k zastavení tohoto porážku.

Ve velkém měřítku a ne selektivní charakter nelegálního odchytu na Kypru představuje ekologickou katastrofu. Poslední film, který BirdLife Kypr podává přehled o zachycení problému (http://www.youtube.com/watch?v=0Kk4B4YJWiQ) a jeden další snímek z jiné organizace ukazuje, jak daleko lovci jsou ochotní jít k ochraně svých nelegální obchod (http://www.youtube.com/watch?v=7KvpoLNEeDg).

Nedávná "Evropská konference o nezákonného zabíjení ptáků", která se konala v Larnaca (Kypr) v červenci 2011 (http://www.coe.int/t/dg4/cultureheritage/nature/bern/News/Cyprus/Cyprus_en.asp), uzavřené na jasné "nulové tolerance", poselství a BirdLife Kypr chce vidět slova mění v činy. Z tohoto důvodu jsme se podnik této petice, aby vyvinuly tlak na větší politickou vůli k zastavení nelegální odchyt ptáků na Kypru.

--- identický text v řečtině

Text petice

Vážení páni ministři,

Jak víte, nelegální odchyt ptáků na Kypru s mlhou a limesticks sítí je stále velmi rozšířené, a roste dramaticky v posledních několika letech. BirdLife Kypru údaje z monitorování naznačují, zachycení statisíce ptáků byli zabiti během letošního podzimu. Jasné a vítáme "nulové tolerance" zpráva pochází z "Evropské konference o nezákonného zabíjení ptáků", která se konala loni v červenci v Larnaca (2011). My, níže podepsaní, nyní vyžadují politickou vůli, která byla patrná na konferenci byla přeměněna na opatření přímo na místě zastavit zabíjení ptáků na Kypru.

Nezákonné zabíjení ptáků je již tradiční činnost. Limesticks a mlhy sítě jsou neselektivní metody lovu do pastí, zabíjení více než 100 ptačích druhů, mnoho z nich na seznamu ohrožených na evropské a / nebo mezinárodní úrovni. V současné době ptačí zachycení se koná v nebývalém rozsahu, zabíjení stovek tisíců ptáků za účelem dosažení zisku, a to je řízen sítí bezohledné zločince.

Tato ekologická katastrofa musí být zastaven. Ptám se, že skutečné prosazování právních předpisů na všech úrovních, od zachycení míst, která slouží restauratérů "ambelopoulia" a že pokuty jsou ukládány odrazující soud odsouzené lovci. Očekáváme, že skutečné výsledky se do roku 2012, cílový rok pro odstranění tohoto problému, jak uvedl ministr vnitra ve svém úvodním projevu na konferenci Larnaca.

Doufám, že budete dělat to, co je možné v rámci své pravomoci s cílem odstranit nelegální odchyt ptáků na Kypru.

S pozdravem

--- + identický text v řečtině

Sign the petition = podepište petici

Výzva k akci proti nelegálnímu odchytu ptáků v petici Kypru ministra spravedlnosti pana Loucas LOUCA a ministr vnitra Neoklis SYLIKIOTIS byla napsána BirdLife na Kypru a je v kategorii životního prostředí na GoPetition. Kontaktujte autora zde. Petice Tagy: BirdLife na Kypru, v petici, nelegální odchyt ptáků

Podpisový formulář

Complete the fields below and click 'Sign'. Optional fields may be completed or left blank.
Vyplňte pole níže a klikněte na tlačítko "Sign". Volitelná pole (optional) mohou zůstat prázdná.
Title
titul (volitelné)
First Name
křestní jméno (povinné)
Last Name
příjmení (povinné)
Signature Display
zobrazit podpis (při zaškrtnutém poli bude váš podpis veřejně viditelný)
Email Address
e-mailová adresa (povinné) Vaše emailová adresa přidá čestnost k této kampani a umožní vám upravovat svůj podpis. Zobrazit Zásady ochrany osobních údajů
Street Address
ulice a číslo (volitelné) nebude zobrazena na těchto stránkách
City or Town
město (volitelné)
State, County or Province
stát (volitelné)
Post Code or Zip Code
PSČ (volitelné)
Country or Region
země (povinné) - nejspíš podle trvalého bydliště - Česko = Czech Republic, Slovensko = Slovakia
Short Comment to Target
krátký komentář k cíli (volitelný), zaškrtnutím se skryje
Verification Code
ověřovací kód (povinný) - opište písmena z obrázku, Refresh = obnovit, kód slouží k ochraně proti spamovým robotům
SIGN
PODEPSAT - odeslat data
* - required fields
červenou hvězdičkou jsou označena povinná pole
GoPetition respects your privacy. Click here for more information.
GoPetition respektuje vaše soukromí. Klikněte zde pro více informací.

Autorem původního textu je BirdLife Kypr, zjevně ho neuvolnil k dalšímu šíření a úpravám, nemáme souhlas od autora, proto je překlad do češtiny na této stránce oficiálně porušující autorská práva, přestože tím nebyl nikdo poškozen, tak ho alespoň dál nekopírujte.



www.rorysi.cz ⁄← Hlavní stránka
Přispějte: Ptačí park Josefovské louky.